En lille guide til herregårdssten i Horsens

brolægger

info-artikler

En af de helt store fordele ved at bo i en by som Horsens er selvfølgelig, at man har langt mere plads at boltre sig på, end f.eks. i hovedstaden. Dette betyder, at langt flere af byens indbyggere har egen have, og dette betyder langt flere muligheder for at påbegynde en masse spændende gør-det-selv projekter. Hvis du står og skal til at påbegynde et arbejde med at anlægge enten en terrasse eller f.eks. en indkørsel med herregårdssten, så føler du sikkert en vis følelse of overvældelse med hensyn til hvilke sten du skal vælge. Dette er såmænd også forståeligt nok, idet der faktisk findes en hel del typer at vælge imellem på markedet i dag. Læs videre her, og bliv klogere på de forskellige ting, som du skal overveje.

Hvor stort et område skal belægges med herregårdssten

Det absolut første trin du skal have styr på er selvfølgelig, hvor stort et område der er tale om. Her er det vigtigt, at man er forholdsvis præcis, idet det nemlig påvirker hvor mange sten du har brug for at anskaffe dig. Så vær omhyggelig med at beregne det præcise antal kvadratmeter, så du ikke ender med at købe for mange herregårdssten.

Hvad skal du bruge dine herregårdssten til

Når du så har størrelsen under kontrol, så er det nu med at tænke grundigt over hvilken vægt, der i sidste ende vil komme til at  være oven på dine nye herregårdssten. Hvis der er tale om en begrænset vægt i forbindelse med f.eks. en terrasse, så kan du oftest nøjes med en mindre tykkelse (omtrent 6 cm). Hvis der til gengæld er tale om en indkørsel, så er der jo tale om en langt større vægtpåvirkning. Det vil her være vigtigt, at vælge en lidt tykkere herregårdssten (omtrent 7 cm).

Vælg den rigtige farve

Når du nu har styr på de føste to trin, så kommer den æstetiske del af hele affæren. Og det er her det bliver rigtigt sjovt, for herregårdssten komme faktisk i adskillige farver, der kan sammensættes på et utal af måder- i ethvert mønster som du kan forestille dig. Se priser på herregårdssten her for at få en idé om hvodan markedet ligger. Blandt de mange tilgængelige farver herregårdssten, der findes på markedet kan bl.a. nævnes:

  • Sort
  • Grå
  • Gul
  • Blandet grå og sorte herregårdssten
  • Blandet gule, blå og brune farver
  • Blandet røde og sorte farver
  • Blandet brune og sorte farver

Transport af dine herregårdssten

Når du så skal til at kæbe dine herregårdssten, så har du overordnet set to valgmuligheder; enten at afhente det selv eller få det leveret. Hvis du afhenter selv, vil dette typisk ske i det lokale havecenter eller hos en anden privat forhandler. Hvis du til gengæld ønsker at få dine herregårdssten leveret, så kan dette ofte gøres ganske billigt på nettet, eller ved at aftale levering fra den lokale vognmand; og Horsens har faktisk en masse gode, og ikke mindst økonomiske løsninger i forbindelse med vognmænd.Du skal i forbindelse med den første af de to ovenstående løsninger være bevidst om, at der er en hel del mere arbejde forbundet med at afhente selv. For det første skal du jo selv ud og hente dine herregårdssten, men endnu vigtigere, så skal du jo også selv læsse og aflæsse stenene af din trailer.