7 skæve facts om Horsens

facts om Horsens

Her kommer der en række skæve oplysninger, du højst sandsynlig ikke vidste om Horsens. Det er underholdende, overraskende og informative facts, som kan udvide dit kendskab til og viden om byen.

#1 Hvad betyder Horsens ?

Horsens betyder Hestenæs eller næsset med hestene, hvilket bekræftes af byens våbenskjold. Navnet er en sammentrækning mellem hhv. ”hors”, som betyder hest, og ”næs” som betyder fremspring.

I dag emmer Horsens ikke af heste, men byen fik sit navn på en tid i historien, hvor heste var en stor del af byens kendetegn. Med sin centrale og strategiske placering som vigtig handelsby i 1700tallet var heste en stor del af bybilledet. Hestene var datiden transportform.

#2 Hvor mange nationaliteter rummer Horsens?

Horsens har en imponerende bred repræsentation af nationaliteter i sin befolkning. Ud af verdens i alt 193 nationaliteter, er 129 af dem repræsenteret i Horsens.

I dag regnes Horsens som en international by, der med sit rige kulturliv er i stand til at tiltrække store musiknavne og sportsbegivenheder.

De mange forskellige nationaliteter er repræsenteret i både studielivet i byen samt i blandt aktive erhvervsfolk og arbejdstagere.

#3 Hvor mange svin slagtes dagligt i Horsens

Hver dag lader i alt 11.000 svin livet i slagteriet ved Egebjerg. Slagteriet har slagtet mere end 55.000.000 svin, siden det blev etableret i 2004.

#4 Hvor langt er der fra Horsens til Århus

Hvis man tager bilen, er der 51,2 kilometer fra Horsens til Århus og med normal trafik tilbagelægges denne distance på 43 minutter.

#5 Hvor mange pizzeriaer er der i Horsens ?

Horsens er den by i Danmark, hvor der bliver spist flest pizzaer. I dag findes der i alt 35 forskellige pizzarier jævnt fordelt over hele den midtjyske by.

Der er dog masser af muligheder for at stille sulten med mange andre former for mad. Den internationale by kan byde på både gourmet mad, hyggelige caféer samt charmerende kroer.

#6 Hvilken nordeuropæisk festival lægger Horsens grund til?

Hvert år i august stinger persontallet i Horsens drastisk. På dette tidspunkt i kalenderen afholdes der

Nordeuropas største middelalderfestival i Horsens, som tiltrækker et hav af udenlandske gæster og festivaldeltagere.

Festivalen varer en weekend og på denne korte tid forvandles byen til et mekka for engagerede mennesker,

der alle deler passionen om middelalderen. Der afholdes markeder med flere hundrede boder, der kan tilbyde alt fra håndværk over frugt og grøn til kreative sysler. Derudover udgøres festivalen af gøglere, musikanter og ikke mindst udklædte riddere. Der dystes i ringkast og meget mere.

Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i datidens liv og smage på retter, som var en del af hverdagen i middelalderen.

#7 Horsens har Danmarks bredeste [xx]?

Horsens er kendt for sine kulturelle arrangementer og for sin kapacitet til at tiltrække store begivenheder.

Det internationale byliv afspejles i byens gågade, som er Danmarks bredeste. Søndergade er navnet på gågaden, som indeholder alt fra smykkebutikker, tøjbutikker, caféer og restauranter til forhandlere af brugskunst og meget mere.

Biler blev forment kørsel i Søndergade i år 1992, og siden da er den bymæssige udvikling taget til. Den brede gågade bliver blandt andet udnyttet i forbindelse med de mange kulturelle og musikalske arrangementer, som kendetegner aktivitetslivet i Horsens.