Hvad koster et nyt badeværelse i Horsens?

nyt badeværelse i Horsens

info-artikler

Få ting kan løfte kvaliteten af et hjem så meget som et nyt badeværelse. Samtidig er renoveringen af badeværelset – målt på kvadratmeterprisen – blandt en af de dyreste af alle rum i boligen. Det skyldes bl.a., at renoveringen – såfremt den er omfattende – kræver kompleks VVS-arbejde, som kun en autoriseret VVS-installatør må lave jf. Bygningsreglementet. Så hvor meget koster et nyt badeværelse i Horsens?

Timeprisen for håndværkere er lav i Horsens

Bor man i Horsens, og skal man have lavet et nyt badeværelse, er man heldig: timeprisen for håndværkere og VVS-installatører er relativt lav. Ifølge Jobindex’ lønstatistik er månedslønnen for en håndværker gennemsnitligt 28.540 DKK, mens den for f.eks. Hovedstadsområdet er 29.190 DKK. Således omkring en 5% billigere timeløn, hvilket resulterer i et billigere nyt badeværelse for dig som bor i Horsens.

Hvad afhænger prisen af?

Det er ikke nogen nem opgave at give et præcist estimat for det nye badeværelse, fordi den i høj grad afhænger af mange forskellige faktorer, navnlig:

  • Omfanget af renoveringen: er det en fuld renovering eller blot et ’ansigtsløft’ af badeværelset (nye klinker, nyt spejl mv.)? En fuld renovering kræver kompleks og dyr VVS-arbejde, og derfor er omfanget af renoveringen den mest afgørende faktor for renoveringen.
  • Arbejdstimer eller totalentreprise? Køber du blot arbejdstimer hos håndværkeren og ellers selv styrer køreplanen og indkøb af materialer, bliver prisen væsentligt lavere ift. totalentreprise, hvor håndværkerfirmaet selv står for hele renoveringen. Det skyldes, at håndværkerfirmaerne typisk tager højere priser for totalentreprise og desuden selv skal købe materialer, som typisk er noget dyrere, end hvad du selv kan finde dem til.
  • Landsdel: som tidligere beskrevet er Horsens en af de billigere landsdele ift. timepriser, og derfor kan du forvente et billigere badeværelse ift. landsgennemsnittet.

Udover ovenstående faktorer er der en lang række andre faktorer der spiller ind på prisen, og du kan læse dem alle her.

Hvad koster det nye badeværelse?

Til trods for alle de forbehold man må tage sig, når man kommer med et estimat for et nyt badeværelse, har vi dog alligevel listet grove estimater for prisen på et nyt badeværelse. Estimaterne skal naturligvis tages med forbehold, da vi ikke kender til din specifikke renovering og derfor ikke kan komme med et præcist estimat:

  • ’Ansigtsløft’ (dvs. uden VVS-arbejde og minimal el-arbejde): 2.000-8.000 DKK per kvadratmeter
  • Komplet renovering af eksisterende badeværelse: omkring 6.000-15.000 DKK per kvadratmeter
  • Nyt badeværelse i eksisterende værelse: omkring 32.000-36.000 DKK per kvadratmeter
  • Badeværelse i ny tilbygning (dvs. helt nyt værelse med dertilhørende nye VVS- og elinstallationer): omkring 25.000-30.000 DKK per kvadratmeter