Byen Horsens rummer mange muligheder ikke kun for firmaer

Byen Horsens

Horsens betragtes af mange som en gennemsnitlig provinsby, men intet kunne være længere fra sandheden, da Horsens har meget mere at byde på end gennemsnittet både for beboerne og turisterne.

Byen byder på både storslået natur og kan samtidig prale af at have Danmarks breddeste gågade.

Der er noget for enhver smag for byens knap 90.000 indbyggere samt de tusindvis af turister, som hvert år besøger byen.

Historien om Horsens Kommune

Historien om Horsens kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede, hvor byen nævnes første gang. I middelalderen blev Horsens betragtet som en vigtig, strategisk by på grund af dens mange fæstningsanlæg og klostre. Op igennem årene beholdt Horsens sin vigtighed og var i det 17. århundrede en vigtig handelsby

I dag er Horsens centrum for en stor elektronikindustri og mange grafiske virksomheder.

Foruden en lang og stolt historie har Horsens også givet Danmark en lang række kendte personligheder lige fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, opdagelsesrejsende Vitus Bering samt sangeren Peter Bjørnskov.

Horsens Kommune er kommet til under kommunesammenlægningerne i 2007 og består af de tidligere Brædstrup, Gedved og Horsens Kommune. Kommunen hører til Region Midtjylland.

Hvad sker der i Horsens?

Hvad der sker i Horsens afhænger i stor stil af, hvad du er til. Er du til storslået natur, har du mulighed for at opleve Danmarks næsthøjeste punkt Yding Skovhøj, eller du kan gå højt hævet over landskabet på Den Genfundne Bro.

Det er ikke kun på naturfronten, at Horsens kan prale med at have storslåede oplevelser. Casa Arena kan bryste sig med årligt at tiltrække store navne inden for pop og rock genren. Selveste Pink dukker op til næste år og afholder en forventelig udsolgt koncert 7. august.

Byens fodboldhold, AC Horsens, er også et tilløbsstykke med en dedikeret, lokal fanskare, som bakker spillerne op fra tribunerne. Klubben er en af de yngre klubber i den danske superliga efter sin stiftelse i 1994. A.C. Horsens’ bedste resultat er tilbage i sæsonen 2011/2012, hvor de fik en imponerende 4. plads.

Horsens Statsfængsel

En anden stor attraktion som Horsens kan bryste sig med er statsfængslet Horsens. Fængslet er dateret tilbage til 1853 og var et klenodie for sin samtid. Fængslet blev bygget ud fra tidens arkitektoniske retninger og med et skelnen til den retsstat, som Danmark befandt sig i. Således havde fangerne i Horsens betydelig bedre vilkår, end de var vant til fra de traditionelle tugthuse. Dette afholdt dog ikke fængslet i at få de første 40 indsatte til at bygge fængslet færdigt, da kun 3 ud af de 4 fløje stod klar, da de ankom.

Kultur- og musikliv

Horsens er en international by, som er i stand til at tiltrække store begivenheder. I år 2006 var byen vært for 2 af de største koncerter, der nogensinde er blevet afholdt på dansk grund. Hhv. Rolling Stones samt Madonna gav koncert for i alt 170.000 publikummer.

Siden da har Horsens for alvor slået sig fast på det danske landkort som én af Danmarks førende kulturcentre. Forum er byen store og velkendte koncertsted. Horsens har derudover lagt stadion til koncerter med blandt andre Bruce Springsteen, Bon Jovi, AC/DC og U2.

Byen allermindste kulturhus hedder ”KUBEN” og findes i hjertet af byen. Kulturhuset er bygget i glas og har form som en kube og er placeret på gågaden. Her udstilles såvel både kunst, som der spilles koncerter.

En by i rivende udvikling

Selvom Horsens indtager 8. pladsen på listen over Danmarks største byer, haler den stærkt ind på både 7. og 6. pladsen. Det imponerende kultur- og musikliv er én af de medvirkende faktorer til, at Horsens er den by i Jylland med størst og kraftigst udvikling.

Den hastige udvikling afspejles blandt andet i bylivet i Horsens, der emmer af initiativer, aktiviteter og bred opbakning fra byens borgere.

Som følge af den imponerende udvikling udvider Horsens sig. De seneste år har særligt området omkring havnen taget til, hvor der skyder en masse nye opbygninger op til både erhverv og beboelse.

Ligesom Rom ligger Horsens centralt placeret, hvor vejen ikke går ud fra Horsens men går til Horsens. Selve byen er placeret ud mod Horsens Fjord, nord for Vejle, syd for Skanderborg og nordøst for Billund.

Byen har koordinationerne:

Breddegrad 55.867314° N
Længde 9.84311589999993° E