Tandlæge Horsens

Oversigten herunder viser et udpluk af de mange tandlæger i Horsens. Søger du en tandlæge i Horsens, så finder du – med garanti – en ideel tandlægeklinik ovenfor. Dette gør sig gældende, hvad end der blot er tale om et regelmæssigt tandeftersyn eller et større indgreb, der står for døren.

FirmaAdresseKontakt
tandlægen.dk HorsensSundhedshuset - Grønlandsvej 1, 1.
8700 Horsens
https://tandlaegen.dk/horsens/sundhedshus/
Godt Smil Tandlægerne HorsensOrmhøjgårdvej 1, 1. sal
8700 Horsens
https://www.godtsmil.dk/horsens/
TandlægeHuset HorsensGodsbanegade 5, 2. sal
8700 Horsens
https://tandlaegehusethorsens.dk/
Bering Hus TandlægerneSøndergade 30
8700 Horsens
https://beringhus.dk

Find den rette tandlæge til at ordne dine tænder

Overvejelsesfasen kan være langtrukken, når du skal finde en ideel tandlæge. Der er mange faktorer, der har relevans for dit valg, hvorfor en tandlæge bør udvælges med omhu. Du bør desuden finde tandlæge med afsæt i egne præferencer.

Du finder et stort antal billige tandlæger. Med hensyn til indgreb på tænderne bør du dog ikke spare – små som store. Foretrækker du at gøre det simpelt, kan du med fordel vælge én af de populære klinikker. Det inkluderer bl.a. Godt Smil Horsens, Tandlægehuset Horsens, Tandlægerne i Sundhedshuset samt Tandlægerne på Torvet.

De mange ting tandlægen kan gøre for dig

Tandlæger har mange kompetencer. Derfor kan de varetage et bredt udvalg af opgaver. Enkelte klinikker vælger dog at specialisere sig inden for specifikke områder; eksempelvis implantater eller tandproteser. Du finder dog generelle tandlægeklinikker i såvel Horsens som omkringliggende byer såsom Hedensted.

Tandeftersyn / Tandrensning:

Tænderne kræver stor pleje, hvis dit smil skal være nydeligt. Du skal selv passe dem, men det er ligeledes væsentligt, at du løbende går til tandeftersyn. Dette kan hovedparten af tandlægeklinikkerne i Horsens være behjælpelige med. Et sådant eftersyn bør udføres én til to gange årligt.

Paradentose:

Paradentose er en tandsygdom. Den beskrives bedst som en betændelsestilstand i tændernes omgivende støttevæv. Behandlingen foregår ved udrensning af tandkødslommerne samt rensning og afglatning af tændernes rodoverflader. Er lommerne meget dybe og betændte, kan en lokalbedøvelse være nødvendigt.

Implantater:

Har du mistet en eller flere tænder? I så fald kan disse erstattes af implantater. Et tandimplantat har et naturligt udseende, hvorfor de ikke differentierer sig fra naturlige tænder. Et sådant indgreb udføres af mange tandlæger. Tandimplantater kan erstatte blot en enkelt tand eller det komplette tandsæt.

Rodbehandling:

En rodbehandling er typisk nødvendigt som følge af manglende behandling af huller i tænderne. Behandles dette ikke, opstår der infektion i rodkanalerne. I dag kan en sådan behandling heldigvis håndteres 100% smertefrit. Har tanden været udsat for et traume, kan dette ligeledes skabe et grobund for en rodbehandling.

Tandkroner:

Har du knækket et stykke af din tand eller er din tand beskadiget som følge af en tidligere behandling? I et sådant tilfælde er den ideelle løsning en tandkrone. Disse laves i porcelæn og differentierer sig ikke fra naturlige tænder. Det er derfor en både smuk og stærk løsning, der har en mangeårig holdbarhed.

Tandproteser:

En protese er en erstatning for en naturlig tand. De anvendes, da kun få personer bevarer alle tænder gennem hele livet. Proteser udviklet med afsæt i din egen tand, hvorfor den får et naturtro udseende. Der findes flere typer tandproteser, hvilket inkluderer helproteser, delproteser og tryklåsproteser.

Tandsmerter:

Tandpine kan komme pludseligt. Smerterne kan opstå på baggrund af bl.a. huller eller betændelse i tandrod eller tandkød. Er smerten intens og opstået meget pludseligt, bør du gå i behandling hos en akut tandlæge hurtigst muligt. Opstår disse smerter sent på aftenen eller i løbet af natten, skal du finde en såkaldt døgn tandlæge.

Visdomstænder:

Visdomstænder er det tredje sæt af store kindtænder, og sidder bagerst i mundhulen. Oplever du smerter i din eller dine visdomstænder? I så fald kan disse fjernes på operativ vis. Patienten vil være under lokal bedøvelse eller fuld narkose, afhængigt af præferencer og omfanget af indgrebet.

Knækkede/ødelagte tænder:

Har du knækket din tand, så er der flere behandlingsmuligheder. Den specifikke behandling afhænger af omfanget af skaden. Er skaden blot i den ydre del, kan tandlæge typisk reparere den med en tandfyldning. Er bruddet mere alvorligt, vil det være nødvendigt med en omsluttende restaurering i form af en krone.

Kosmetisk tandbehandling:

Kosmetisk tandbehandling er også kendt som æstetisk tandpleje. Der findes flere typer af kosmetisk tandpleje, hvilket inkluderer tandblegning, tandregulering og porcelænsfacader. Disse behandlinger kan alle få indført. Enkelte indgreb kræver dog, at du er fyldt 18 år eller at du har en fuldt udvokset kæbe.

  • Tandregulering: Årsagerne til tandreguleringer kan være mange. Det kan være som følge af gener ved biddet, men også som følge af kosmetiske årsager. En tandregulering kan udføres på flere måder, men Invisalign er dog et populært valg. Det er en usynlig bøjle, der tilretter tænderne.
  • Tandblegning: En tandblegning vil kunne fremhæve dit smil. Forud for en sådan behandling skal dine tænder farvebestemmes. Dette gøres for at vurdere den mest egne metode til blegning. Ofte vælges der mellem 6% blegemiddel, 35% blegemiddel eller hjemmeblegning.
  • Tandrensning: En tandrensning er ikke nær så effektiv som en tandblegning. En almindelig tandrensning vil byde på bl.a. afpudsning og fjernelse af misfarvninger. Det kan derfor bidrage til et flottere smil.

Find flere firmaer på forsiden.