Valget mellem den fysiske og den digitale bank

bankboks

info-artikler

Når behovet for nye konti, betalingskort og lån melder sig, så er det oplagt at gå en tur i banken. Men skal man vælge den fysiske eller digitale bank? Dette kan godt være en svær beslutning.

I artiklen vil vi forsøge at belyse de største fordele ved de to muligheder. På baggrund af dette vil du sandsynligvis kunne tage stilling til, hvad der matcher dine ønsker.

Den fysiske bank

Den fysiske bank er den traditionelle og gammeldags bank. Denne type bank har eksisteret i utallige år og vil sandsynligvis også eksistere om 10 år.

Antallet af fysiske bankfilialer har været faldende i mange år, men du kan nok godt finde en bank eller to med en filial nær dig. Dette er i hvert fald meget tænkeligt, hvis man bor i en stor eller mellemstor by. Anderledes ser det ud i de små landsbyer, hvor filialerne lukker på stribe.

At de fysiske filialer lukker i en lind strøm er dog ikke ensbetydende med, at de ikke byder på nogen fordele.

Fordelene ved de fysiske banker er bl.a., at de tilbyder rådgivning og sparring ansigt-til-ansigt. Derudover kan du typisk hæve og i nogle tilfælde også veksle penge gratis via din lokale filial.

Er det vigtigt for dig, at du kan kigge din bankrådgiver i øjnene, når emnet er privatøkonomi, lån eller investering, så vil denne mulighed være at foretrække.

Den digitale bank

Den digitale bank er så at sige den nye dreng i klassen.

Godt nok blev den første rendyrkede internetbank lanceret tilbage i 2000, men det er først inden for de seneste 10 år, at de digitale banker virkelig har fået deres gennembrud.

Denne type bank er især populær blandt de unge, der prioriterer fleksibilitet og frihed meget højt. Denne type kunder foretrækker at håndtere tingene digitalt så vidt muligt. Det kommer bl.a. til udtryk, når der skal lånes penge til en ejerlejlighed, nye møbler eller en smart racercykel. Et stigende antal forbrugere vælger også at optage digitale samlelån.

Blandt fordelene ved disse digitale banker kan der bl.a. nævnes, at de udsteder lån uden sikkerhed, tilbyder en kort og nem låneproces og henvender sig til alle danskere uanset geografi. Da internetbankerne ikke har fysiske filialer, så kan du få glæde af deres services, hvad enten du bor i Horsens, København, Viborg eller en helt fjerde by.

Det er let at skifte bank

Du bliver positivt overrasket, hvis du tror, at det er tidskrævende og besværligt at skifte bank. Det er det nemlig ikke.

Ønsker du at skifte bank af den ene eller anden grund, så skal du blot rette henvendelse til den nye bank. Det er som udgangspunkt også gratis, medmindre banken tager betaling for at afvikle dine lån e.l. Dette kan du med fordel forhøre dig omkring, inden du skifter bank. At flytte lån kræver som regel en ny kreditvurdering, og du skal naturligvis godkendes i den anledning.