Alt du skal vide før en næseoperation

næseoperation

info-artikler

Står du og overvejer en næseoperation, også ofte kaldet en rhinoplasty, er der en masse ting, som man lige skal overveje først. Der kan være mange grunde til at vælge at få en næseoperation. Det kan for eksempel være kosmetiske eller medicinske årsager. En næseoperation er ikke farlig, men det kan godt gøre ondt bagefter.

Forskellige slags næseoperationer

En næseoperation er ikke bare en næseoperation. Der findes mange forskellige slags. De mest populære er:

Operation for saddelnæse. Saddelnæse kaldes også boksenæse. Ved denne type næse er næsens skillevæg faldet sammen. Næsen får derfor en lille bue, og det kan give store problemer med vejrtrækningen.

Operation for alainsufficiens. Ved denne slags næse er næsefløjene nærmest klappet sammen. Det sker ofte med smalle næser. Også dette kan påvirke ens evne til at trække vejret ordentligt, da næsefløjene falder sammen, når man trækker vejret ind.

Operation for skæv næse. Denne type operation er ofte kosmetisk, men kan også ske af medicinske grunde. Det er en større operation, som godt kan give meget blå mærker under og omkring øjnene.

Fjernelse af hump. Det er en umiddelbart let operation, men det afhænger af næsetypen. Hvis næsen for eksempel er meget bred, vil det være svære at fjerne humpen, og man skal i stedet lave en operation, som minder om den for skæve næser.

Tipplastik. Det er en kosmetisk procedure, som mange får lavet, når deres næsetip vender ned af, er skæv, er for stor eller er asymmetrisk.

Før og efter operationen

Før du bliver opereret, vil du have været til flere forskellige konsultationer og en forundersøgelse, så du ved hvad der skal ske og hvad risiciene er.

På selve operationsdagen er det meget muligt, at du skal faste og tørste. Du skal også have været i bad og vasket dit hår. Det er meget vigtigt, at du ikke har makeup, neglelak eller kontaktlinser i. Det er så vi kan holde ordentligt øje med din krop. Efterlad desuden gerne dine værdigenstande derhjemme.

Efter operationen vil du blive i klinikken i nogle timer. Det er så, vi kan observere, at alt er som det skal være. Herefter vil du blive sendt hjem. Det er en god idé at have en masse smertestillende til at ligge klar derhjemme. Du vil opleve, at dit ansigt hæver op og får en masse blå mærker – det er altså helt normalt.

Efter 7-14 vil du komme til en kontrol, så vi kan tjekke, at alt stadig er godt.

Efterlad en kommentar