Bør jeg lease en erhvervsbil i stedet for at købe en?

erhvervsbil

info-artikler

Når det drejer sig om firmabiler, er der nogle få ting, du skal overveje.

Det har klart sine fordele at have en firmabil, men der er nogle ting, du skal vide, inden du tager en forhastet beslutning. Det første er, om du skal lease eller købe. I denne artikel vil vi undersøge fordelene ved hver mulighed og hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.

Fordel: Ny bil med få års mellemrum

Den måske største fordel ved at lease en firmabil er, at du kan få en ny bil med få års mellemrum. Det betyder, at du altid kører i en nyere model, hvilket kan være en stor fordel.

Det er også værd at bemærke, at du som udgangspunkt ikke behøver at bekymre dig om at sælge bilen eller tage dig af eventuelle vedligeholdelsesproblemer – leasingselskabet tager sig af det for dig, medmindre andet er aftalt. Det kan give en vis portion tryghed for dig, fordi det giver dig noget budgetsikkerhed. For at opnå maksimal budgetsikkerhed vil det typisk være nødvendigt at tegne en garantiforsikring, da reparationer ikke altid dækkes af leasingselskabet.

Fordel: Lavere månedlige betalinger

En anden fordel ved leasing er, at dine månedlige betalinger normalt vil være lavere, end hvis du køber den samme bil direkte. Det skyldes, at du kun betaler for brugen af bilen i leasingperioden i stedet for den fulde købspris. Dette kan gøre det til en mere overkommelig løsning for nogle mennesker.  Det er også muligt at få en momsfradrag, hvis din virksomhed leaser en bil. Dog kan det være en god idé, at du undersøger økonomien ved at lease erhvervsbil, inden du kaster dig over leasing. Det er nemlig ikke den rette løsning for alle.

Ulempe: Du ejer ikke bilen

Der er dog nogle potentielle ulemper ved leasing, som du skal være opmærksom på.

For det første ejer du ikke bilen, så når leasingperioden udløber, skal du aflevere den tilbage (medmindre du vælger at købe den). Det kan være et problem, hvis du er blevet knyttet til bilen. Bilen står i din garage og bliver brugt af dig hver dag, men du ejer den ikke reelt. Dette kan dog lige så vel være en fordel, alt efter hvordan man ser på det.

Ulempe: Kilometerbegrænsning (dog ikke hos f.eks. Fleasing)

For det andet er der normalt en kilometerbegrænsning på leasede biler. Det betyder, at du skal betale ekstra, hvis du kører mere end det aftalte antal kilometer. For nogle mennesker kan dette være ret restriktivt og gøre det svært at bruge bilen til lange ture. Undersøg derfor, hvor mange kilometer du kommer til at køre, så du kan få et konkret overblik over, hvor mange km. du har brug for at have til rådighed. Bemærk dog, at visse leasingselskaber tilbyder erhvervsleasing af biler uden kilometerbegrænsning – det tilbyder Fleasing f.eks.

Det er altså nogle af de ting, du skal overveje, når du skal beslutte, om du vil lease eller købe en firmabil. I sidste ende kommer det an på personlige præferencer, og hvad der vil fungere bedst for dig. Hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at tale med en finansiel rådgiver eller en bilforhandler, som kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning ud fra din situation.

Efterlad en kommentar